Outplacement


Soms besluiten werkgever en werknemer uit elkaar te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door organisatieveranderingen maar ook het gevolg zijn wanneer de samenwerking niet meer zo soepel verloopt. Wanneer je dit proces op een goede manier en met de juiste aandacht vormgeeft, kun je in verbinding loslaten.

Om de werknemer goed te begeleiden bij het vervolgen van zijn loopbaan kan gekozen worden voor loopbaanbegeleiding, dat veelal outplacement wordt genoemd. Wat de reden ook is, er is een verlies van werk en een vertrouwde omgeving.

Onze aanpak 

Gevoelens van boosheid, twijfel en onzekerheid moeten een plek krijgen en worden verwerkt. In deze fase van de begeleiding staat de acceptatie van het verlies centraal. Daarna kun je weer vooruit kijken.

Vooruit kijken betekent dat we eerst jouw interesses, kwaliteiten, wensen en mogelijkheden in kaart gaan brengen. Mogelijk heb je nog behoefte aan bij- of nascholing. Wanneer we dit beeld helder hebben (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik) gaan we onderzoeken welke functies, sectoren en organisaties bij jou passen. Dit noemen we ook wel arbeidsmarktoriëntatie.

Vaak hebben mensen die in een outplacementtraject komen lang niet meer gesolliciteerd. Daarom trainen we het solliciteren: het schrijven van een pakkende motivatie, het opstellen van een doelgericht cv en het oefenen van sollicitatiegesprekken zijn onderwerpen die aan de orde komen. Daarnaast is er aandacht voor de inzet van social media en leer je het belang van netwerken. Uiteraard krijg je support bij het vinden van banen en het analyseren van vacatures. We ondersteunen je ook bij het overwegen van aanbiedingen, het onderhandelen en het toetsen van de arbeidsovereenkomst.

Tijdens het gehele traject zul je veel leren over jezelf en in staat zijn een baan te vinden. Onze begeleiding hierbij is op maat en wij zijn voor jou 7 dagen per week bereikbaar voor support en advies!

Collecties

Contactgegevens Alsjeblieft!

 Bezoekadres:

Kleindorpseweg 14, Wehl

  

06-51 02 49 23

wilbert@alsjeblieftcoaching.nl

 

Postadres:

Bosweg 15  7083 AB  VOORST (Oude IJsselstreek)

Neem contact op

© 2024 · Alsjeblieft · Ontwerp & realisatie door: NowOnline